Det første folk tenker etter de har kjøpt en rig er "hvordan skal jeg sette opp riggen" og mange har sikkert søkt litt på youtube men skjønner ikke prinsippa bak det. Frykt ikke, i denne guiden skal vi forklare deg steg for steg hvordan du enkelt kan komme i gang å mine med Hive OS.

Først må man opprette en konto på hive. Da går du inn på hiveon.net, og oppretter en konto ved å trykke på "get started".

Hive OS register button

Deretter vil du måtte lage en konto ved å fylle inn informasjonen som er bedt om.

Når du endelig har fått opprettet din egen konto vil du kunne legge til mining riggene dine ved å velge en "farm":

Når du har valgt "farm" som på bildet over heiter "SK Mining guide" vil du kunne legge til en asic eller gpu rig. Som som du ser under.

Når du har trykt på "Add Rig" så vil du få opp et valg om å koble deg til riggen din. Dersom du har kjøpt en SSD med HiveOS installert hos oss er det bare å trykke på "connect existing".

Når du har startet opp riggen så skriver du inn kommandoen: "firstrun -f" og skriv dermed inn Rig ID og passordet ditt.

Gratulerer! Du har nå koblet deg opp på riggen din og er klar for å mine. Det neste du må gjøre er å koble deg på en wallet og lage en "flightsheet" som er mining riggen sin guide på hva den skal gjøre. Her må du legge til hvilken crypto du vil mine med riggen, hvilken wallet cryptoen skal bli overført til (dette vil jeg komme tilbake til litt lengre nede), hvilket pool du skal bruke (forklart litt lengre nede) og hvilken miner du skal bruke (forklart litt lengre nede).

Rett over ser du hvordan du skal fylle ut skjemaet for din "wallet" som er lommeboken din for krypto. Denne lommeboken kan du få tak i ved å lage en konto på for eksempel "binance" som er en kjent krypto plattform. Når du har laget en bruker på binance eller en annen plattform er det bare å ta koden til lommeboken og kopiere den inn i skjemaet som du ser over. Hvor det står "source" velger du hvilken krypto plattform du har valgt å lage en wallet i og under "coin" velger du hvilken krypto som skal bli overført til lommeboken. Under kan du se et døme på hvordan det ser ut:

Det neste du gjør er å trykke på "flight sheets" fanen.

Dermed trykker du på "add flight sheet" og fyller ut det nye skjemaet.

Under "coin" skal du velge hvilken krypto du vil mine med riggen din. Dermed velger du hvilken "wallet" du skal bruke. Så skal du velge hvilket pool du vil mine på.

"Pools" består av grupper av minere som jobber i lag for å få tak i krypto, og deler dermed mellom seg utifra hvor stor kraft du ytte når dere fant koden til kryptoen. For å mine for eksempel ethereum må man finne "blockchain" koden som gir ethereum. Dette kan være veldig vanskelig og er mye basert på flaks. Det å mine i "pools" fjerner variabelen flaks og gir en stabil inntjening istedenfor. Dersom du ønsker å mine aleine så kan du bli med i "solo pools". Merk deg at dersom du gjør det kan det hende du aldri får noen som helst inntjening om du ikke har flaks.

Etter du har valgt hvilket pool du skal være med i er det på tide å velge hvilken "miner" du skal bruke. Det er forskjellige "miners" som gir forskjellig MH/s og som er bedre på forskjellige kort. Her vil vi anbefale å søke dette opp på google. AMD kort og Nvidia bruker som oftest forskjellige miners, det finst også miners som tillater å bruke begge typer kort på samme riggen. Når du er ferdig med å fylle ut informasjonen i "flight sheet" er det på tide å koble den opp til riggen så du starter å tjene penger.

For å koble opp riggen velger du "Workers" og deretter trykker deg innpå riggen du har opprettet. Så går du inn på "flight sheet" inne på riggen og velger "flight sheet"-et du har laget.

Over er et eksempel på hvordan det kan se ut når du skal velge flight sheet. Trykk dermed på raketten på høgre side av "flight sheet"-et. Så er du i gang!

Takk for at du tok deg tid til å lese vår guide og vi håper at det vil hjelpe deg i å sette i gang! Lykke til videre med miningen!